Meble ze stali nierdzewnej to najlepszy wybór do gastronomii – wózek cateringowy, stół czy regał powinny być wykonane z solidnego i łatwego w czyszczeniu materiału. Stal nierdzewna jest wytrzymała i odporna na różne warunki, m.in. wysoką temperaturę czy korozję. Meble z niej wykonane są rozsądną i udaną inwestycją, która poprawi komfort i efekty pracy.
Wyposażenie gastronomiczne – które elementy są niezbędne?
Stoły ze stali nierdzewnej
W każdej kuchni musi znaleźć się stół gastronomiczny – duży, wytrzymały i łatwy w utrzymaniu w czystości. Stanowi on miejsce do pracy dla zespołu kuchennego – to na nim wykonują oni obróbkę mięsa czy warzyw. Dobrej jakości wyposażenie powinno być wygodne i zapewniać ergonomię. Stoły gastronomiczne są jednym z głównych elementów wyposażenia. Praktyczne są te modele, które dodatkowo posiadają akcesoria, m.in. półki czy szuflady. Odpowiedni model powinien być solidny, a także wyróżniać się odpornością na temperaturę i uszkodzenia mechaniczne.
Wózek cateringowy
Kolejnym istotnym elementem wyposażenia lokalu gastronomicznego – np. hotelowej restauracji lub stołówki – są wózki gastronomiczne. Doskonale sprawdzają się one także w firmach cateringowych. Najpopularniejsze są meble wykonane ze stali nierdzewnej, gdyż są wytrzymałe i można je bez problem szybko wyczyścić. Dzięki nim usprawnisz prace organizacyjne – wózki cateringowe umożliwią składowanie i przewożenie produktów na zaplecze, brudnych naczyń do mycia oraz rozwożenie potraw. Służą one w branży gastronomicznej, gdyż usprawniają wykonywanie różnych zadań.
Regały do lokali gastronomicznych
Regał jest niezbędny, by ułożyć na nim różne naczynia lub produkty spożywcze i zadbać o porządek w lokalu. Z tego powodu są one jednymi z najważniejszych elementów – planując wyposażenie restauracji, trzeba je uwzględnić. Regały ze stali nierdzewnej zapewniają dużo miejsca do wykorzystania zgodnie z potrzebami lokalu, a poza tym są solidne, wytrzymałe, odporne na uszkodzenia i łatwe w czyszczeniu.
Szafy i szafki w restauracji
Wyposażenie restauracji wymaga dużych nakładów i inwestycji – m.in. w meble. Szafki, szafy i regały oferują niezbędne miejsce na różne produkty spożywcze, akcesoria i naczynia. Wpłyną one na poprawę komfortu pracy, zapewnią pracownikom większą wygodę. Podobnie jak inne elementy wyposażenia – stoły gastronomiczne, półki czy wózki – również szafy i szafki powinny być wykonane z wytrzymałej stali nierdzewnej. Takie meble sprawdzą się w każdym lokalu i pozwolą na wiele lat nawet intensywnego użytkowania.